Raja Yoga

Raja yoga,Meditatie & Pranayama lessen

Sinds 2016 ben ik officieel gecertificeerd Raja Yoga-docent. Mijn reis in yoga begon op negentienjarige leeftijd, gedreven door een voortdurende zoektocht naar holistische benaderingen van mentale gezondheid. Na het ervaren van twee burn-outs – blijkbaar had ik bij de eerste niet genoeg geleerd – dook ik diep in cursussen op het gebied van alternatieve geneeskunde.

Raja yoga heeft mijn leven veranderd. Ik leef veel meer in het nu, volledig aanwezig in het moment. Ik bewandel mijn unieke, authentieke pad.

Door de kennis op te doen via het achtvoudig pad van Raja Yoga leer je : Ethiek, moraal, houdingen, energie (adem-)beheersing, verinnerlijken van de zintuigen, concentratie, meditatie en contemplatie. Dit is voor mij het totale pakket waardoor je op het pad naar binnen toe uiteindelijk aankomt tot de kern van wie je werkelijk bent. Mens ken Uzelve, zoals de oude Grieken zeiden.

We zijn bedoeld om vreugdevol en liefdevol met de stroom van het leven mee te gaan, ons unieke pad te bewandelen. Dit leven gaat hand in hand met totale verbondenheid, het loslaten van oordelen, controle en onze illusie van veiligheid.

De keuze is aan jou; ben jij klaar om jouw authentieke zelf te ontmoeten op je unieke pad?

Dan ben je welkom op de wekelijkse Raja yoga lessen.

De yogalessen zijn op de maandagavond van 19.30-21.00 uur.

Hierin behandel ik het achtvoudige yogapad van Patanjali;

  • De yoga filosofie (uitleg van de leer)
  • Asana’s beoefenen
  • Ademhalingstechnieken
  • Concentratieoefeningen
  • Meditatie.

En dit alles onder het genot van een heerlijk kopje thee.

Voor deze lessen hoef je geen kennis of ervaring te hebben maar wel  bereidheid en doorzettingsvermogen.  Draag makkelijk zittende kleding zoals een joggingbroek met een shirtje en misschien wil je een vestje of iets dergelijks mee.

Er zijn matjes, dekens en kussens aanwezig.

× Een app is sneller!