Diensten

Vorm een nieuwe leefstijl waarin aandacht voor je geestelijk en lichamelijk welzijn topprioriteit zijn.

Burn-out & Stress coaching >
Raja yoga/Meditatie/Ademcoaching>
© Foto RedMouse

Burn-out & Stress coaching

Voor professionals

Als ondernemer heb je geen tijd om in een burn-out te raken, maar toch komt het veel voor. Je voelt je machteloos en moedeloos. Je moet nog van alles maar het kan je eigenlijk niet meer boeien. Je wilt rust en even helemaal niets moeten. Je voelt dat je in een burn-out zit of ertegen aan zit. Maar jij bent verantwoordelijk voor jouw onderneming.

Jij bent onmisbaar in je eigen bedrijf en kunt het je niet veroorloven om ziek thuis te blijven. De stress van het blijven presteren onder druk en hoe nu verder maakt dat je alleen nog maar minder energie hebt om de zaak te runnen, laat staan om het nog leuk te hebben in je privé leven.

Hoe je nu verder moet weet je even niet meer en je gaat maar door terwijl je al op je tandvlees loopt.

Had je maar een tool in handen die ervoor zorgde dat je de stress en vermoeidheid kon oplossen en weer moeiteloos door het leven kon gaan, zowel zakelijk als privé.  Wat als die tools voorhanden zijn en je alleen maar om hulp hoeft te vragen? Stel dat je gewoon kan doorwerken en langzaam maar zeker weer de regie over je leven kunt krijgen?

Sterker nog, met de juiste hulp kun je het voorkomen. Via de 6 processen van de ACT methodiek leer je om optimaal te functioneren. En deze tools heb je voor de rest van je leven.

Gun jij jezelf dit?

Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier.

Tijdens het coaching traject leer je te kijken naar wie je bent, waar je voor staat en waarom je handelt zoals je nu handelt. Je krijgt voortdurend een spiegel voorgehouden en leert je eigen patronen te (h)erkennen en te doorbreken. Het is het begin van een complete aanpak waardoor je in
staat bent betere en bewuste keuzes te maken. Je leert signalen van je lichaam en geest vroegtijdig te herkennen en te handelen, om zo terugval te voorkomen. Je komt in je ware staat van zijn en in je natuurlijk kracht te staan. Zo wordt je meester over jezelf. Jij hebt inzicht en overzicht verkregen en dat zorgt ervoor dat je weer de regie en controle terugkrijgt.

Ben jij er klaar voor?

Raja yoga/Meditatie/Ademcoaching

De raja-yogalessen zijn op de maandagavond van 19.30-21.00 uur.

Hierin behandel ik het achtvoudige yogapad van Patanjali;

  • De yoga filosofie (uitleg van de leer)
  • Asana’s beoefenen
  • Ademhalingstechnieken
  • Concentratieoefeningen
  • Ontspanning in de meditatie.

En dit alles onder het genot van een heerlijk kopje thee.

Voor deze lessen hoef je geen kennis of ervaring te hebben maar wel  bereidheid en doorzettingsvermogen.  Draag makkelijk zittende kleding zoals een joggingbroek met een shirtje en misschien wil je een vestje of iets dergelijks mee.

Ademcoaching

Het is het eerste wat je doet als je op de wereld komt en het laatste als je weer vertrekt, ademhalen. Iets wat zo gewoon en natuurlijk is, zou ook gewoon natuurlijk moeten gaan. Maar dat kan nog wel eens in de loop der jaren veranderen. Het kan zijn dat je ‘verkeerd’ bent gaan ademen.

De oorzaak daarvan kan zijn: burn-out, spanningen, stress, angsten of ziekte. Een verkeerde ademhaling door stress wordt tegenwoordig “disfunctioneel adempatroon” genoemd en vroeger sprak men meer van “hyperventilatie”.

De adem is de brug tussen het lichaam en de geest. Als je een onrustige, te snelle ademhaling hebt, dan kan het zijn dat je ook een onrustige geest hebt. Een diepe rustige ademhaling is de brug naar een kalme geest en innerlijke rust.

Dat kun je bereiken met behulp van ademcoaching.

Slechts in een paar begeleide ademsessies ben je in staat om het geleerde zelf toe te passen. Hier profiteer je van voor de rest van je leven. De sessies kunnen live maar ook online plaatsvinden.

Meditatie

Yoga chitta vritti nirodha is één van de bekendste én belangrijkste sutra’s van Patanjali, de oervader van de yoga. Het betekent : yoga is het stilzetten van de wervelingen van de geest. Of zoals John Kabat- Zinn, de grondlegger van mindfulness, het citeert : je kunt de golven niet stoppen maar je kunt wel leren surfen!

Dat is was je kunt bereiken met meditatie. Rust krijgen in je hoofd en niet meer constant bezig zijn met je gedachten. Je gedachten bepalen je gemoedrust en je emoties, alleen jij kunt daar verandering in aanbrengen.

Wil jij de baas zijn over je Zelf en geen gedachten die alle kanten opgaan? Leer dan te mediteren en breng inzicht en overzicht in je leven. Het zal je verbazen hoever je daar mee kan komen.

De meditatie is een onderdeel van de raja-yogales maar kan ook apart geleerd en beoefend worden.

Ook ben je welkom voor één-op-één sessies om mediteren te leren. Het kan zowel in de praktijk als online.

De reis naar binnen begint met de eerste stap, ben jij er klaar voor?

× Stuur me een appje!