Zelfzorg tips

Blogs
Office meditation
Zelfzorg@work

 

Zo zit je nog lekker op vakantie te relaxen aan het strand of gewoon een geweldige plek ver van de dagelijkse beslommeringen. Heerlijk ontstresst begin je weer vol goede moed aan je werk. Je hebt, tijdens je vakantie, je voorgenomen dat je die ontspannen houding zou vasthouden op je werk en je niet meer gek laat maken

Helaas merk je dat je binnen twee dagen al weer druk bent met regelen en organiseren, en het voelt het alsof je nooit op vakantie bent geweest. De dagelijkse hectiek is weer in volle gang! Pffff……
 
Hoe kom je nu weer terug in de ontspannen staat van zijn?
Hier heb ik een paar tips voor je om toch af en toe de rust en ontspanning terug te krijgen.
Tip 1

Ga goed met je tijd om en las regelmatig een rustmomentje in. Al is het maar 5 minuten, bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat. Ook op het toilet, misschien juist wel op het toilet, kun je even je rust pakken. Doe daar dan een aandachtoefening en concentreer je alleen maar op één ding, bijvoorbeeld je ademhaling.  Gewoon even tot jezelf komen en bewust ademen kan al een groot effect hebben op je gemoedstoestand.

Tip 2

Beweeg! Als je een zittend beroep hebt, dan kan het zijn dat je pas opstaat als je weer naar huis gaat. En zitten is het nieuwe roken! Wij Nederlanders zitten veel te veel en het is belangrijk om ook tijdens je werk te bewegen. Beweeg in ieder geval na 25 minuten uur zitten, 5 minuten. Zo heb je overzicht en kun je eventueel een timer zetten om je eraan te herinneren om te bewegen.

Tip 3

Ga lekker buiten lopen tijdens je lunch, misschien met een aardige collega. Zo kun je eventjes ontsnappen aan de stress en bijkomen. Letterlijk even een ’time-out’ nemen.

Bovenstaande tips zouden je op weg kunnen helpen bij het ‘ontstressen’.

Maar soms is er meer nodig dan enkel wat tips en kan het helpen als een iemand naar je luistert en met je mee denkt.  Kun jij wat meer hulp gebruiken?

Neem dan contact op voor een gratis intake gesprek.

Delen is lief!

× Een app is sneller!