Wat is gelukzaligheid?

Blogs

Gelukzaligheid is een toestand van de geest.

 

Geluk is een (tijdelijke) emotie.

Gelukzaligheid is je ware staat van zijn, de kern van wie je werkelijk bent. Datgene wat je was voordat je persoonlijkheid gevormd werd door de wereld waarin je leeft.

Zoals jij hebt leren overleven, met de identiteit die je je hebt eigen gemaakt, om zo het beste te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Je wordt dagelijks opgejaagd door hogere prestaties op het werk, je sociale verplichtingen, voldoen aan een gezonde leefstijl, social media bijhouden, een mening  hebben over (on)-belangrijke zaken die spelen enzovoorts…

Is dat gelukzaligheid? Is dat geluk?

Misschien dat laatste, maar geluk is een emotie van tijdelijke aard en die kun je dus ook weer verliezen. Wat staat er dan tegenover geluk? Ongeluk of verdriet of angst of…zeg jij het maar.

Als je al eens een staat van gelukzaligheid bereikt hebt in je leven dan weet je dat dat je ware staat van zijn is. Gelukzaligheid behouden is echter een werkwoord, daar moet je aan blijven werken. Deze ‘staat van zijn’ behoud je niet automatisch. Daar kun je echter wel wat aan doen. Jij kunt de sleutel in handen krijgen en houden om aan je eigen gelukzaligheid te werken!

Wie wil dat nou niet?

Waarom lukt het zovelen dan niet? Willen we wel maar kunnen we niet? Of worden we echt teveel beziggehouden met de dagelijkse dingen die zoveel energie van ons vraagt zodat er niets overblijft voor ons zelf? Behalve bingewatchen of urenlang op social media rondhangen? Of doodmoe op de bank in slaap vallen?

Hoe kun je dat dan veranderen?

Wil jij er eigenlijk wel echt toe doen?

Versta jij de kunst van het weglaten wat je niet langer meer dient?

Het vergt snoeiwerk want snoeien doet groeien. We hebben het hier niet in de eerste plaats over het loslaten van mensen of omstandigheden, maar over het loslaten van je eigen innerlijke geloofsovertuigingen die jou gehecht houden aan die omstandigheden, mensen of ingesleten gewoonten.

De sleutel tot je bevrijding is dus nooit iets of iemand buiten jezelf, maar hoe je er mentaal en/of emotioneel tegenover staat.  Als je mentaal en emotioneel werkelijk onthecht bent – wat in feite neerkomt op het feit dat je je emotioneel niet meer laat triggeren door wat er in en rondom je gebeurt -, dan ben je altijd in de werkelijke staat van zijn. In gelukzaligheid.

Dan bevind je je in de ware kern, het nulpunt van de schepping met een onbeschrijflijk gevoel van vrede en innerlijk vertrouwen. Het is een leerproces van vallen, evalueren en weer opstaan totdat de (eigen)liefde jou steeds meer in bezit gaat nemen en een steeds meer blijvend gevoel wordt. Je neemt volop deel aan het leven terwijl je tegelijkertijd in de kern van je wezen afstand neemt van de dingen die gebeuren. Je weet ze te relativeren en je verstaat de kunst om te reageren vanuit innerlijke kalmte of vrede.

Wil jij dat ook bereiken? Ik geef je graag de sleutel in handen!

Neem contact met me op als je dat ook wilt.

 

 

 

Delen is lief!

× Een app is sneller!