Ontdek de kracht van de drie V’s

Blogs
Carina Groente Markt

Hoe Jij en Jouw Bedrijf de kracht van de 3 V’s kunnen inzetten

 

Je hebt misschien gemerkt dat in mijn slogan de 3 V’s van burn-out preventie een grote rol spelen. Maar waarom zijn deze 3 V’s – Voorkomen, Verbeteren en Versterken – zo cruciaal, niet alleen voor mij, maar ook voor jou en jouw bedrijf?

Zoals we allemaal wel weten is het in de hedendaagse wereld van hectische schema’s, voortdurende connectiviteit en groeiende werklasten geen verrassing dat werkstress en burn-out een groeiend probleem is geworden binnen bedrijven. En laten we eerlijk zijn, het heeft een aanzienlijke impact. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 20% van de werkgerelateerde ziekteverzuimdagen in Nederland te wijten is aan werkstress. Dat zijn miljoenen verloren arbeidsuren per jaar!

Maar er is hoop. Door te investeren in stress preventie kunnen we deze neerwaartse spiraal doorbreken en de negatieve gevolgen voor jou, je werknemers en je bedrijf minimaliseren.

Laten we eens kijken naar hoe de 3 V’s van burn-out preventie – Voorkomen, Verbeteren en Versterken – kunnen helpen:

Voorkomen van stress gerelateerde klachten:
We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen. Door te investeren in programma’s en initiatieven die gericht zijn op het identificeren en verminderen van stressfactoren op de werkvloer, kunnen we bijvoorbeeld burn-out voorkomen voordat het toeslaat. En geloof me, dat kan een wereld van verschil maken. Minder ziektedagen, minder verzuimkosten – het is een win-winsituatie.

Verbeteren van mentale vitaliteit en welzijn:
Jij en jouw werknemers zijn de ruggengraat van je bedrijf. Het is daarom van cruciaal belang om welzijn prioriteit te geven. Door een ondersteunende werkomgeving te creëren waarin werknemers zich gewaardeerd en gehoord voelen, kunnen we hun tevredenheid en betrokkenheid verbeteren. En het resultaat? Een hogere productiviteit, minder personeelsverloop en een positievere bedrijfscultuur.

Versterken van veerkracht:
Het leven zit vol uitdagingen, maar met de juiste tools en middelen kun je leren om veerkrachtig te worden en deze uitdagingen tijdig te tackelen of te handelen. Door veerkracht op te bouwen, kunnen we ons beter voorbereiden op de ups en downs van het moderne werkleven. En dat betekent gelukkigere, gezondere en meer gemotiveerde werknemers.

Maar wacht, er is meer!

Onderzoek toont aan dat investeren in het welzijn van werknemers, zoals programma’s voor stressmanagement, niet alleen helpt om deze kosten te verminderen, maar ook de tevredenheid en loyaliteit van werknemers verhoogt. Investeren in een positieve omgeving, cultuur en aanpak zorgen niet alleen voor 40 procent minder verloop, maar ook vier keer meer winst dan organisaties die dit niet doen. De belangrijkste aspecten voor die positieve ervaring? Dat zijn menselijkheid, passie, plezier en uitdaging!‍

Het gaat hier dus om een strategische investering die niet alleen het welzijn van werknemers verbetert, maar ook bijdraagt aan het succes en de duurzaamheid van de organisatie op de lange termijn.

De ROI van stressmanagement

De ROI (Return on Investment) van stressmanagement is een cruciale factor die bedrijven helpt te begrijpen hoe investeringen in het welzijn van werknemers financieel rendement opleveren. Door stressmanagement programma’s te implementeren, kunnen organisaties directe en indirecte kosten die geassocieerd worden met stress en burn-out aanzienlijk verminderen. Het gemiddelde ROI is respectievelijk € 6,- per geïnvesteerde euro, dus zéér interessant als investering in je personeel en voortbestaan van je bedrijf! Met een ROI van € 6 voor elke euro die je investeert, is het niet alleen een ethische keuze, maar ook een financieel verstandige beslissing voor de lange termijn gezondheid van je bedrijf.

Dus dit is de kracht van de 3 V’s, Voorkomen, Verbeteren en Versterken – die een positieve verandering teweeg kunnen brengen binnen jouw bedrijf. Want uiteindelijk is het niet alleen een kwestie van bedrijfsprestaties, maar ook van menselijk welzijn.

Ben jij klaar om de 3 V’s te implementeren binnen jouw organisatie?

Let me know!

 

Delen is lief!

× Een app is sneller!