Jij bent je eigen medicijn

Blogs
Jij bent je eigen medicijn, je hebt namelijk alles in huis om goed voor jezelf te zorgen.

 

Misschien ben je je er niet bewust van, dat je je eigen medicijn bent. Je kunt echter heel veel leed en ellende voorkomen door je meer bewust te worden van je eigen (helende) kracht.

Zolang je de oude patronen, die jouw leven beheersen, niet doorbreekt kom je ook niet verder. Je zult het eerst onder ogen moeten zien. Je kunt niets genezen waarvan je je niet bewust bent. Het is net als met een ui die je pelt, totdat je bij de kern uit komt. Bij die kern uitkomen, dat is dan uiteindelijk je bewust worden van wie je werkelijk bent, je ware essentie, de bron. Jij bent die bron die altijd liefdevol aanwezig is.

Om te leven vanuit je ware essentie, keer je weer terug naar die bron van je bestaan, naar toen je nog helemaal puur en zuiver was. Het is dus zaak om verbinding te maken met je essentie, omdat je daar kunt voelen wat je voor jouw echt belangrijk is, wat jouw kracht schenkt. Het heeft geen enkele zin om liefde buiten jezelf te zoeken. Ja zeggen tegen een ander is mooi, zolang het maar niet ten koste van jezelf gaat. Er zijn voor jezelf, is jezelf voeden.

Als je je helende kracht wilt vinden, dan is verbinding maken met je binnenwereld de oplossing,’ het medicijn’. Je lichaam en geest bezitten een enorme kracht en wijsheid. Het geeft je duidelijke boodschappen over wat er speelt en wat er nodig is, in je lichaam en in je leven. Leren luisteren naar die boodschappen kan wonderen doen voor je lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale en spirituele gezondheid.

Door weer in verbinding te komen ( yoga = verbinding maken met lichaam en geest), met je ware essentie, kun jij leren om jezelf te helen. Door middel van meditatie, ademhaling, bewustwording en zelfstudie kom je in je ware staat van zijn en die is gelukzaligheid.

 Er is één gemeenschappelijke stroom, één gemeenschappelijke ademhaling. Alle dingen voelen met elkaar mee.

Hippocrates

 

.

 

Delen is lief!

× Een app is sneller!