Hoe overleef je blue monday? Hier zijn 3 zelfzorg tips.

Blogs

Maandag, 16 januari, is het blue monday.

De derde maandag van Januari staat bekend als blue monday. Het schijnt namelijk bewezen te zijn, via een wetenschappelijk verantwoorde formule ( daar zijn de meningen over verdeeld) waaruit zou blijken dat op deze maandag de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Stel dat dat echt zo is, en jij je ook zo voelt, wat zou jij daaraan kunnen veranderen?

  1.  Weet dat je gedachten krachten hebben. Als jij vind dat het de meest deprimerende dag van het jaar is, dan is dat ook zo! Maar….als je het omkeert, dan is dat ook zo. Dus keer het om en maak er de meest fantastische maandag van die je je maar kunt bedenken!
  2. Begin de dag met een (glim)lach. Voordat je aan je dag begint neem jezelf voor dat je iedereen vandaag een glimlach schenkt. Een glimlach heeft iets magisch. Wetenschappers zijn er nog steeds niet uit hoe het komt dat lachen een positieve impact heeft. Niet alleen op jezelf, maar ook op de mensen om je heen.
  3. Maak een positieve affirmatie voor vandaag. Ook hier geldt: gedachten zijn krachten. Een affirmatie is een bevestiging die je in gedachten herhaald. Bijvoorbeeld : ik kan alles aan wat deze dag mij biedt of ik geniet van het leven of vul voor jezelf maar in.

Daarnaast is het zo dat elke dag een blue monday voor je zou kunnen zijn, is het niet? Gewoon meebewegen met de ups en downs in het leven en je er niet te druk over maken, is uiteindelijk het allermooiste. En dat is wat de yogi ook leert.  Ben jij benieuwd of je dat kunt leren? Stuur me dan een berichtje.

Voortaan geen blauwe maandag meer met deze 3 zelfzorg tips!

Have a nice blue monday 💙

 

Delen is lief!

× Een app is sneller!