Waarom je als ondernemer wanhopig op zoek bent naar de work-lifebalance en je niet gelijk aan stresspreventie denkt.
Je bent niet alleen, ik zal het je uitleggen in dit blog.
Als je als zelfstandig ondernemer altijd ‘aan’ staat, dan weet je hoe lastig het is om die work-lifebalance te vinden én te behouden! Ik bedoel, wie heeft er tijd om even rustig adem te halen als je constant bezig bent met het najagen van je passie, toch? Maar laten we eerlijk zijn, altijd maar op het randje van uitputting balanceren is gewoon niet haalbaar op de lange termijn. Herken je dat? Je wilt die balans vinden, maar het lijkt een eindeloze strijd.
Maar hey, ik heb een geheim voor je: stresspreventie is niet alleen iets voor yogi’s en meditatiegoeroes. Het is iets wat jouw bedrijf kan laten floreren én ervoor kan zorgen dat jij niet als een uitgebluste kaars eindigt. Serieus, het is tijd om die foute denkwijzen over stresspreventie te dumpen en te ontdekken hoe je écht die balans kunt vinden.
Dus laten we eens kijken naar die 10 veelgemaakte fouten die wij als ondernemers vaak maken, en nog belangrijker, hoe we die kunnen vermijden. Want geloof me, het is mogelijk om alle ballen hoog te houden én nog een beetje van het leven te genieten.
10 meest gemaakte fouten :
1. Ik heb geen tijd om in mijzelf te investeren, alle tijd gaat naar mijn bedrijf.
Tegenargument : Investeer in jezelf is als investering in de toekomst van je bedrijf. Zelfzorg en stresspreventie horen daar zeker bij want wist je dat 1 op de 6 ondernemers met stress gerelateerde klachten rondloopt? Jij bent je bedrijf dus is het geen luxe maar een pure noodzaak om in jezelf te investeren. Zo houd je je bedrijf en jezelf op de been, sterker nog hier kun je alleen maar voordeel mee behalen!
2. Is het wel effectief?
Je vraagt je misschien af of stresspreventie echt resultaten oplevert, of dat het gewoon een modegril is.
Tegenargument: Talloze studies tonen aan dat zelfzorg en stresspreventie een positieve invloed heeft op zowel fysieke als mentale gezondheid.
3. Ik doe niet aan yoga en mediteren, is dat een must bij stresspreventie?
Je maakt je zorgen dat stress preventie activiteiten niet geschikt zijn voor jou vanwege fysieke beperkingen of persoonlijke voorkeuren?
Tegenargument: Zelfzorg is maatwerk. Er zijn talloze manieren om voor jezelf te zorgen, van wandelen in de natuur tot het volgen van workshops en eenvoudig ademwerk. Tevens blijkt bij mij in de praktijk dat 9 van de 10 klanten die niet aan yoga en meditatie deden, zodra ze de positieve effecten ervan ervaren, dit tot hun dagelijks routine maken.
4. Het kost teveel geld
Geld uitgeven aan zelfzorg kan inderdaad als een luxe voelen, vooral wanneer je als ondernemer constant op de kosten moet letten.
Tegenargument: Het is een investering in je welzijn en effectiviteit als ondernemer. Wanneer je goed voor jezelf zorgt, kun je beter presteren, helderder denken en uiteindelijk meer succes behalen. Daarnaast kun je een groot deel van de kosten afschrijven, neem daarvoor contact op met je eigen accountant.
5. Een workation? Valt dat onder stresspreventie? Is dat niet gewoon een vakantie?
Ik moet weleens tijdens mijn vakantie iets afhandelen. Dus dat doe ik al. Schreef iemand op LinkedIn, bij mijn post over de workation. Dat is geen workation. Een vakantie houden en ook wat tussendoor werken, lijkt op een workation, toch?
Tegenargument : Een workation is een combinatie van werken aan jezelf en aan je bedrijf, in een rustgevende omgeving. Even een time-out waarin je kunt opladen en tegelijkertijd supertoffe activiteiten kun ondernemen. Door even stil te staan, kun je juist verder komen. Het is tijd om te ontspannen in de inspanning, om de kracht van rust te ervaren en zo de groei van jezelf én je bedrijf te stimuleren.
6. Wil wel door blijven werken is er wifi?
Je bent bang dat je niet kunt werken tijdens de stresspreventie activiteiten vanwege gebrek aan wifi of andere zakelijke voorzieningen.
Tegenargument: Onze locatie biedt wifi en andere zakelijke voorzieningen voor ondernemers die ook tijdens hun retraite willen blijven werken. Daarnaast kan een pauze van werk je juist helpen om productiever en creatiever te zijn wanneer je weer aan de slag gaat.
7. Ik ben gewend om mijn eigen tijd in te delen en beslis zelf graag of ik ergens aan meedoe
Als zelfstandig ondernemer weet je zelf heel goed wat je wel en niet wilt doen. Je vraagt je af of je nu wel de ruimte krijgt om daarover te beslissen. Of dat je verplicht mee moet doen met de groep.
Tegenargument: Er zijn geen verplichtingen en je moet dus helemaal niets. Je mag aan jezelf denken en werken en we gaan respectvol met je wensen om. Het is echter wel aan te raden om met de activiteiten mee te doen. Het deelnemen aan ontspannende activiteiten tijdens de workation, zoals yoga, meditatie of wandelen in de natuur, kan helpen om stress te verminderen en je geest te kalmeren. Dit kan op zijn beurt je focus en concentratie verbeteren, waardoor je effectiever kunt werken aan je taken en doelen.
8. Ik ben niet vegetarisch en houd ook van een wijntje, dus dit is niks voor mij.
Je denkt dat tijdens een workation/retreat, er alleen maar vegetarisch gegeten wordt en dat er geen alcohol geschonken mag worden, dus heb jij voor jezelf al besloten dat dit niet gaat werken.
Bij onze workation wordt er zeker aandacht geschonken aan een gezonde geest in een gezond lichaam en daar sluit het mediterrane dieet naadloos op aan. Vis en veel groente en af en toe een goed stukje vlees horen daar zeker bij en een heerlijk glas wijn tijdens het diner om het compleet te maken. Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn voeding, zoals Hippocrates al zei!
9. Het is niks voor mij om een kamer met een ander te delen.
Je denkt dat je verplicht met een ander de kamer moet delen en wilt je eigen gang kunnen gaan.
Tegenargument: Het is niet verplicht om een kamer te moeten delen, je kunt ervoor kiezen om een eigen kamer te nemen, tegen extra betaling. Wat misschien ook leuk is om te weten, dat als je met samen komt met een vriend(in) of partner, dan krijg je € 200,- korting p.p. op de totale workation kosten, bij een gedeelde kamer.
10. Zodra ik thuis ben verval ik dan weer in mijn oude routine?
Ben je bezorgd dat zodra je terug thuis bent, de dagelijkse drukte je meteen weer opslokt en je weer in je oude gewoonten vervalt?
Tegenargument: De vaardigheden die je tijdens de workation opdoet, zijn van onschatbare waarde voor je professionele leven. Echter, waar anderen de workation achter zich laten bij terugkeer, gaan wij nog een stap verder. We bieden ondersteuning en coaching aan, zelfs wanneer je weer thuis bent en het moeilijk vindt om het geleerde in de praktijk te brengen. Dit speciale en unieke aanbod maakt deze workation tot een totale transformatie reis.
Het is tijd om die work-lifebalance serieus te nemen. Een workation biedt niet alleen ontspanning, maar ook de kans om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Stel je open voor nieuwe ervaringen, ontmoet inspirerende mensen en laat je creativiteit de vrije loop.
En weet je wat het mooie is? Tijdens zo’n workation ontmoet je niet alleen gelijkgestemde ondernemers, maar bouw je ook aan waardevolle professionele relaties. Wie weet wat voor kansen eruit voortkomen? Nieuwe samenwerkingen, zakelijke deals, of gewoon een frisse kijk op je eigen bedrijf.
Dus laten we die bezwaren aan de kant schuiven en de voordelen omarmen. Een workation is niet alleen een moment van ontspanning, maar ook een kans om te groeien, te leren en jezelf én je bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen.
Ontdek nu hoe je stress kunt verminderen en meer balans kunt vinden in je leven als ondernemer! Profiteer van ons exclusieve aanbod en boek vandaag nog jouw plek voor een inspirerende workation. Wacht niet langer en investeer in jezelf en je bedrijf. Klik hier om te reserveren en begin aan jouw reis naar persoonlijke groei en succes!