Niets gevonden.

Ontdek de kracht van de drie V’s

Hoe Jij en Jouw Bedrijf de kracht van de 3 V’s kunnen inzetten

 

Je hebt misschien gemerkt dat in mijn slogan de 3 V’s van burn-out preventie een grote rol spelen. Maar waarom zijn deze 3 V’s – Voorkomen, Verbeteren en Versterken – zo cruciaal, niet alleen voor mij, maar ook voor jou en jouw bedrijf?

Zoals we allemaal wel weten is het in de hedendaagse wereld van hectische schema’s, voortdurende connectiviteit en groeiende werklasten geen verrassing dat werkstress en burn-out een groeiend probleem is geworden binnen bedrijven. En laten we eerlijk zijn, het heeft een aanzienlijke impact. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 20% van de werkgerelateerde ziekteverzuimdagen in Nederland te wijten is aan werkstress. Dat zijn miljoenen verloren arbeidsuren per jaar!

Maar er is hoop. Door te investeren in stress preventie kunnen we deze neerwaartse spiraal doorbreken en de negatieve gevolgen voor jou, je werknemers en je bedrijf minimaliseren.

Laten we eens kijken naar hoe de 3 V’s van burn-out preventie – Voorkomen, Verbeteren en Versterken – kunnen helpen:

Voorkomen van stress gerelateerde klachten:
We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen. Door te investeren in programma’s en initiatieven die gericht zijn op het identificeren en verminderen van stressfactoren op de werkvloer, kunnen we bijvoorbeeld burn-out voorkomen voordat het toeslaat. En geloof me, dat kan een wereld van verschil maken. Minder ziektedagen, minder verzuimkosten – het is een win-winsituatie.

Verbeteren van mentale vitaliteit en welzijn:
Jij en jouw werknemers zijn de ruggengraat van je bedrijf. Het is daarom van cruciaal belang om welzijn prioriteit te geven. Door een ondersteunende werkomgeving te creëren waarin werknemers zich gewaardeerd en gehoord voelen, kunnen we hun tevredenheid en betrokkenheid verbeteren. En het resultaat? Een hogere productiviteit, minder personeelsverloop en een positievere bedrijfscultuur.

Versterken van veerkracht:
Het leven zit vol uitdagingen, maar met de juiste tools en middelen kun je leren om veerkrachtig te worden en deze uitdagingen tijdig te tackelen of te handelen. Door veerkracht op te bouwen, kunnen we ons beter voorbereiden op de ups en downs van het moderne werkleven. En dat betekent gelukkigere, gezondere en meer gemotiveerde werknemers.

Maar wacht, er is meer!

Onderzoek toont aan dat investeren in het welzijn van werknemers, zoals programma’s voor stressmanagement, niet alleen helpt om deze kosten te verminderen, maar ook de tevredenheid en loyaliteit van werknemers verhoogt. Investeren in een positieve omgeving, cultuur en aanpak zorgen niet alleen voor 40 procent minder verloop, maar ook vier keer meer winst dan organisaties die dit niet doen. De belangrijkste aspecten voor die positieve ervaring? Dat zijn menselijkheid, passie, plezier en uitdaging!‍

Het gaat hier dus om een strategische investering die niet alleen het welzijn van werknemers verbetert, maar ook bijdraagt aan het succes en de duurzaamheid van de organisatie op de lange termijn.

De ROI van stressmanagement

De ROI (Return on Investment) van stressmanagement is een cruciale factor die bedrijven helpt te begrijpen hoe investeringen in het welzijn van werknemers financieel rendement opleveren. Door stressmanagement programma’s te implementeren, kunnen organisaties directe en indirecte kosten die geassocieerd worden met stress en burn-out aanzienlijk verminderen. Het gemiddelde ROI is respectievelijk € 6,- per geïnvesteerde euro, dus zéér interessant als investering in je personeel en voortbestaan van je bedrijf! Met een ROI van € 6 voor elke euro die je investeert, is het niet alleen een ethische keuze, maar ook een financieel verstandige beslissing voor de lange termijn gezondheid van je bedrijf.

Dus dit is de kracht van de 3 V’s, Voorkomen, Verbeteren en Versterken – die een positieve verandering teweeg kunnen brengen binnen jouw bedrijf. Want uiteindelijk is het niet alleen een kwestie van bedrijfsprestaties, maar ook van menselijk welzijn.

Ben jij klaar om de 3 V’s te implementeren binnen jouw organisatie?

Let me know!

 

Next level teambuilding

Investeren in het mentale welzijn van werknemers is van cruciaal belang voor organisaties, en voorkomen is beter dan genezen

 

 

Is een workation niet gewoon lekker luieren in de baas zijn tijd?

Of is het next level teambuilding en brengt het een boost in werkgeluk en in jouw organisatie?

Als je zou weten dat er een investering bestaat, die voor je organisatie 500 procent rendement behaalt, dan hoef je daar niet twee keer over na te denken, toch?

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat investeringen in mentale welzijnprogramma’s op de werkvloer zichzelf vijfdubbel terugverdienen. En dan heeft het onderzoek nog niet eens rekening gehouden met het feit dat ze ook gezonde en gelukkige werknemers opleveren.

5 hottopics die je meteen overtuigen waarom het slim is om een workation te organiseren voor je medewerkers :

1️⃣ Investeert in het welzijn en werkgeluk van je medewerkers

2️⃣ Draagt bij aan een hogere productiviteit en een groter loyaliteitsgevoel

3️⃣ Bouwen aan vertrouwen en synergie, wat resulteert in betere teamworkprestaties

4️⃣ De gemiddelde return on investment hiervan is respectievelijk €6,- per geïnvesteerde euro.

5️⃣ Investeren in een workation is investeren in de groei van jouw bedrijf

Conclusie : een workation is niet alleen een trending topic, maar een strategie die zowel de professionele ontwikkeling van je team als de financiële resultaten van je bedrijf kan transformeren. Het opent de deur naar een nieuw tijdperk van zakelijk succes en leiderschap. Het is tijd om buiten de grenzen van het traditionele kantoor te denken en de kracht van workations te ontdekken.‍

Onze aanpak van relax, refresh & recharge retreats is geen luxe; het is een intensieve training, waarin we de deelnemers voorzien van de nodige tools om optimaal te functioneren in werk en privé. Onze workation biedt essentiële voordelen voor het welzijn van de deelnemers en voor uw organisatie.

Vind hier alle informatie en details van het retreat: Lefkas Retreats

Wil je meer weten over coaching voor professionals? Lees dan hier verder..

Van werkstress naar werkgeluk

Hoe ga je van werkstress naar werkgeluk?

 

Herken je dit misschien? Het is al 1 februari, de eerste maand van het jaar zit er alweer op, en je merkt dat alle goede bedoelingen, voornemens en doelen langzaamaan weer wegzakken. Je had nog zo met jezelf afgesproken dat je het deze keer anders zou doen dat je niet meer in de oude valkuilen zou stappen en dat je van 2024 jouw jaar zou maken! Vol goede moed en nieuwe voornemens ga je naar je werk. Je hebt je voorgenomen om een ontspannen houding aan te nemen, die vast te houden en je niet meer gek te laten maken.

Helaas merk je dat je binnen mum van tijd weer druk bent met regelen en organiseren, en de dagelijkse hectiek neemt de overhand. Ook die oude gewoontes sluipen er langzaam maar zeker weer in en die ontspannen houding is ver te zoeken. Dat mag anders, sterker nog; het roer moet om!

Wat kun je doen om dat te bewerkstelligen? Hoe ga je dat voor jezelf sterk neerzetten, zodat in ieder geval één gewoonte die je belemmert voorgoed gaat veranderen?

Wist je dat je gemiddeld 66 dagen nodig hebt om vastgeroeste of nieuwe gewoontes te veranderen?

Een studie van University college of London geeft aan dat we gemiddeld 66 dagen nodig hebben om nieuwe gewoontes in ons systeem toe te laten. Nadien verlopen ze automatisch.

Dat betekent dat je: Transformeren kunt leren! Sterker nog, het is een kwestie van geduld en doorzettingsvermogen. En ik wil je daar graag bij helpen!

In deze gratis masterclass leer je hoe je je mindset kunt veranderen, hoe je obstakels kunt overwinnen en hoe je gemotiveerd kunt blijven. Je ontdekt de kracht van verandering en hoe je die kunt gebruiken voor jouw persoonlijke groei.

Wat kun je verwachten van deze masterclass?

✔ Krijgt inzicht in je eigen handelen

✔ Krijgt overzicht in je beperkingen

✔ Leert om die te transformeren

Meld je nu aan voor de gratis masterclass voor een gezond, gelukkig en evenwichtig leven.

Pak je die kans? Ben je klaar voor je transformatie? Ben jij het waard?

Op donderdag 1 februari om 20.00 uur geef ik weer een masterclass. Zie ik je daar?

Registreer je nu om verzekerd te zijn van een plek bij transformeren kun je leren, masterclass.

Het is tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten en je welzijn te herstellen.

 

Geen reacties

Relax, Refresh & Recharge

Ontdek de Kracht van Relax, Refresh & Recharge:

 

Jouw Weg naar Balans tussen Inspanning en Ontspanning!

 

Samen met Brigitte, bekend van onder andere de Griekse Bruiloft en Lefkas Retreats, ga ik de uitdaging aan. Na de onvergetelijke leefstijlexperience in mei 2019 met Dokter Tamara en de uitdagende corona-periode, was het even stil. Maar goed nieuws: dit jaar is het zover! We gaan opnieuw een fantastisch retreat organiseren, en dit keer wordt het niets minder dan adembenemend: Relax, Refresh & Recharge retreat!

Stel je voor: een toevluchtsoord van rust, ver weg van de dagelijkse hectiek, speciaal ontworpen om je batterijen op te laden en je geest, lichaam en ziel te revitaliseren. Samen gaan we op zoek naar balans en welzijn, met inspirerende activiteiten en momenten van pure ontspanning.

Herken je dit?

Door de razendsnelle samenleving raak je verstrikt in de meedogenloze race naar succes en productiviteit, waarbij je het essentiële aspect van zelfzorg verwaarloost. Je zoekt naar een manier om ontspanning, aan jezelf werken en opladen te integreren in je leven, maar weet niet hoe je dat moet aanpakken.

Maak je klaar voor een Reis van Zelfontplooing:
Of je nu verlangt naar een moment van introspectie, een gezonde dosis positieve energie, of gewoon een welverdiende pauze; ons retreat heeft het allemaal. Het is tijd om jezelf deze verrijkende ervaring te gunnen en jezelf toe te staan los te laten, te ontspannen en opnieuw op te laden.

Waarom relax, refresh & recharge?
In onze dagelijkse wereld waar constante drukte en hectiek hoogtij vieren, is het de kunst om een stapje terug te leren zetten voor relaxatie, transformatie en opladen. Deze life-changer is voor degenen die focus en kwaliteit van leven zoeken.

Ontdek de Voordelen:

Mentale en emotionele welzijn: Het jezelf gunnen van ontspanning, transformatie en opladen verlaagt de stressniveaus en verhoogt je productiviteit. Dit leidt op zijn beurt tot een betere mentale en emotionele gezondheid.

Zingeving: Ontdek je passies en dromen. Deze retraite biedt de gelegenheid om even een stap terug te doen en de rust te nemen om te reflecteren. Vaak komen we zo tot de kern van waar we werkelijk voor willen gaan, wat onze passie is.

Fysieke Gezondheid: Wist je dat 1 op de 5 werknemers en 1 op de 6 ondernemers lijdt onder chronische stress en burn-out klachten?  Chronische stress eist zijn tol op onze fysieke gesteldheid. Tijd nemen om te ontspannen en op te laden ondersteunt ons immuunsysteem, verbetert de kwaliteit van de slaap en verhoogt de algehele fysieke vitaliteit.

Meditatie en mindfulness: Door ontspanningstechnieken zoals meditatie te integreren, cultiveren we het vermogen om volledig aanwezig te zijn in het moment. Deze methodes helpen ons te focussen op onze prioriteiten en onze acties af te stemmen op onze waarden.

✨ Inzicht en introspectie: Wanneer we even afstand nemen van onze dagelijkse routine, krijgen we meer inzicht op onze uitdagingen en tegenslagen. Door introspectie verkrijgen we tevens overzicht in onze belemmerende patronen, waardoor obstakels worden gezien als kansen voor groei en leren.

Onze aanpak van relax, refresh & recharge is geen luxe; het is een noodzaak voor persoonlijke groei, welzijn en waardevolle inzichten. Maak je klaar voor een reis die je leven zal verrijken.

Vind hier alle informatie en details van het retreat: Lefkas Retreats

Ben jij klaar voor relax, refresh & recharge? Jouw transformatie begint hier!

 

Zelfreflectie, een reis naar binnen

Van zelfbeklag naar zelfreflectie: een inner-journey.

 

Als je denkt dat het probleem elders ligt, is die gedachte het probleem.

Steven Covey

Een krachtige uitspraak die de kern raakt van wat veel mensen weerhoudt van ware transformatie. In deze blog duiken we diep in het proces van zelfreflectie, van het loslaten van zelfbeklag tot het omarmen van innerlijke verandering. En wie weet, misschien kan dit jouw leven transformeren.

De weg naar zelfreflectie is niet altijd eenvoudig, maar het is een reis die de moeite waard is. Het begint met het accepteren van het feit dat de oplossing voor veel van onze uitdagingen niet buiten onszelf ligt, maar diep van binnen. Op deze inner-journey omarmen we de pijlers van Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waar acceptatie en toewijding centraal staan.

In de oude Griekse traditie stond boven de tempel in Delphi geschreven: “γνωθι σαυτον – gnooti sauton – ken uzelf.” Dit is het vertrekpunt van zelfreflectie. Begrijpen wie je werkelijk bent, je acties en gedachten, is de eerste stap naar echte verandering.

Het Belang van Acceptatie

Zelfbeklag ontstaat vaak door het vermijden van moeilijke gedachten en emoties. ACT leert ons de kracht van acceptatie. De gedachte dat een probleem buiten onszelf ligt, belemmert onze acceptatie van de realiteit. ACT moedigt aan om ongemakkelijke gevoelens te erkennen en te accepteren, zonder oordeel.

Toewijding aan Verandering

De proactieve benadering van ACT sluit naadloos aan bij de zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Covey. Het erkennen dat verandering van binnenuit begint en toewijding aan die verandering is essentieel. Zelfbeklag wordt doorbroken door actieve betrokkenheid bij het vormgeven van onze reacties op moeilijkheden.

Doorbreken van de Vicieuze Cirkel

Zelfbeklag leidt vaak tot het zoeken van genoegdoening in tijdelijke oplossingen. ACT moedigt aan om de vicieuze cirkel van vereenzelviging en teleurstelling te doorbreken door te richten op acceptatie van onze gedachten en emoties, zonder de noodzaak van directe genoegdoening.

Zelfreflectie als Uitnodiging

Zelfbeklag sluit de deuren voor anderen en creëert afstand. ACT nodigt uit tot zelfreflectie als een kans om ons bewust te worden van wie we werkelijk zijn. Deze uitnodiging komt voort uit een erkenning dat de emotionele achtbaan, hoe overweldigend ook, een kans is om te stoppen en bewust te worden.

Hier zijn 7 praktische manieren om zelfreflectie te beoefenen in de geest van ACT:

✨1. Accepteer Jezelf

Begin met acceptatie van wie je bent, inclusief je gedachten en emoties. De kracht van zelfreflectie begint met een open en accepterende houding jegens jezelf.

✨ 2. Toewijding aan Groei

Zie zelfreflectie als een toewijding aan persoonlijke groei. Stel doelen die in lijn zijn met je waarden en committeer je aan die groei, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt.

✨3. Mindfulness en Meditatie

Praktiseer mindfulness en meditatie om bewust te worden van je gedachten en emoties zonder erin vast te komen zitten. Richt je op je ademhaling en observeer zonder oordeel.

✨4. Journaling voor Zelfinzicht

Houd een journal bij om patronen in je gedrag en reacties te herkennen. Schrijf met een houding van acceptatie en nieuwsgierigheid, zonder zelfverwijt.

✨5. Relaxte Hobby’s

Neem de tijd voor relaxerende hobby’s, zoals wandelen in de natuur. Laat deze activiteiten dienen als meditatieve momenten waarin je bewust bent van het huidige moment.

✨6. Dankbaarheid en Positiviteit

Naast zelfverbetering, erken en wees dankbaar voor positieve aspecten in je leven. Zelfreflectie moet ook gericht zijn op het waarderen van wat goed gaat.

✨7. Toewijding aan Zelfliefde

Zie zelfreflectie als een toewijding aan zelfliefde. Ontdek je donkere kanten zonder zelfveroordeling en werk aan het omarmen van jezelf zoals je bent.

Het Begin van de ACTieve Reis

De reis van zelfbeklag naar zelfreflectie wordt kracht bijgezet door de principes van ACT. Het begint met acceptatie, leidt tot toewijding aan groei en nodigt uit tot bewuste zelfreflectie. Neem vandaag de eerste stappen op deze ACTieve reis naar innerlijke ontdekking.

 

 

 

Geen reacties

Gratis Masterclass

GRATIS MASTERCLASS: Verander je gewoontes in 5 simpele stappen.

 

Denk je nu gelijk; Huh…??? Wat bedoel je?? Lees dan even hier verder

Wist jij dat er een simpele manier bestaat om vaste gewoontes te veranderen? Dat je de regie over je eigen leven voor een gedeelte zelf kunt bepalen? Als dat zo is, zou je dan wel aan jezelf willen werken en meer uit je willen leven halen? Denk je gelijk; ja vertel me meer en ik ga meteen morgen beginnen!

Doe dan mee aan de masterclass: Transformeren kun je leren.‍♀️

Misschien weet je nog niet dat jij een manier zoekt om vaste gewoontes te veranderen maar loop je wel vaak tegen je eigen beperkingen aan?  Je wil wel veranderen maar ja, telkens als je wilt beginnen dan ben je of te moe, of te veel aan je hoofd of te druk, of te…. noem maar op welk excuus voor jou van toepassing is. Er is namelijk altijd wel een excuus door jouw saboterende brein te bedenken!  Wat??? Mijn saboterende brein? Jazeker, dat heet dus zelfsabotage en is de stille saboteur van je succes.

We kennen hem allemaal: die innerlijke saboteur die ons voortdurend in de weg staat. De stem die zegt, “Je kunt ook thuisblijven”, vlak voordat je naar Pilates gaat. Je wilt zo graag je doelen behalen, en toch merk je dat het niet gaat zoals gepland. Je voelt weerstand, zit jezelf in de weg, en doet dingen die resulteren in het tegenovergestelde van wat je wilt.

Zelfsabotage houdt in dat je jezelf en je eigen succes in de weg staat. Je creëert zelf, bewust of onbewust, obstakels waardoor je jouw doelen niet behaalt. Maar waarom doen we dit eigenlijk?

Angst speelt vaak een grote rol bij zelfsabotage. Angst om te falen, angst voor verandering. We voelen ons angstig en saboteren onszelf, bijvoorbeeld door vermijdend gedrag te vertonen. Perfectionisme en faalangst verergeren dit patroon nog meer. Maar hoe kunnen we dit doorbreken?

1️⃣ Word je bewust: Herken de momenten waarop je jezelf saboteert
2️⃣ Omarm onzekerheid en falen: Leer omgaan met oncomfortabele gevoelens
3️⃣ Maak een plan: Stel concrete doelen en blijf gefocust
4️⃣ Neem kleine stappen: Begin klein en bouw zelfvertrouwen op
5️⃣ Doe de Gratis Masterclass : Transformeren kun je leren!

Elke dag is een nieuwe kans om de innerlijke saboteur te verslaan. Je hoeft niet te wachten op een nieuw jaar of een nieuwe maand. Begin vandaag nog en schrijf je in voor de masterclass en start met jouw weg naar succes!

Doorbreek jij jouw patronen en geef je de saboteur geen kans meer? Dan ben jij klaar voor je transformatie!

Op donderdag 29 februari om 20.00 uur geef ik weer een masterclass. Zie ik je daar?

Registreer je nu om verzekerd te zijn van een plek bij de transformeren kun je leren, masterclass.

P.S. Veranderen kan een grote impact op je leven hebben, ben jij daartoe bereid? Wil je de wereld veranderen maar bij jezelf beginnen? Dan is het nu tijd!

Let op Deze GRATIS Masterclass kan je leven veranderen


Schrijf je nu in!

De drie laatste maanden van 2023, hoe sta je ervoor?

Hoe sta je ervoor, op dit moment en hoe zou je straks terug willen kijken op dit jaar?

Het is al bijna oktober en dat betekent dat we nog maar drie maanden hebben in dit jaar. Hoe staat het met jouw goede voornemens die je aan het begin van het jaar had gemaakt? Heb je ze al bereikt of ben je er nog mee bezig? Of heb je ze misschien al opgegeven?

Ik weet dat het soms lastig kan zijn om je doelen te halen, zeker als je veel tegenslagen hebt gehad of als je motivatie is weggezakt. Maar ik wil je graag een tip geven die je kan helpen om je goede voornemens alsnog te realiseren: maak er een gewoonte van!

Wist je dat je gemiddeld 66 dagen nodig hebt om een nieuwe routine aan te leren? Dat betekent dat als je nu begint met een kleine verandering in je dagelijkse leven, je die over twee maanden automatisch zult doen. En dat kan een groot verschil maken voor je gezondheid, geluk en succes.

Bijvoorbeeld, als je meer aan jezelf wilt werken, kun je elke dag een paar minuten besteden aan yoga of meditatie. Dat helpt je om meer inzicht te krijgen in wat je werkelijk wilt en om je innerlijke passie te ontdekken. Of als je meer wilt bewegen, kun je elke dag een wandeling maken of een dansje doen. Dat verbetert je conditie, humeur en creativiteit.

Het maakt niet uit wat je goede voornemen is, als je er maar een gewoonte van maakt. Zo hoef je er niet meer over na te denken en wordt het een deel van wie je bent. En dan zal je zien dat je aan het eind van het jaar trots kunt zijn op wat je hebt bereikt.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het creëren van je nieuwe routine en maak van 2023 jouw beste jaar ooit!

Wil je graag meer hulp en advies bij het bereiken van je doelen? Dan is het 12-weken programma misschien wel iets voor jou. Je krijgt dan persoonlijke begeleiding en feedback van mij. Of heb je liever een intensiever en individueler coaching traject?

Ik hoor graag van je of je interesse hebt. Je kunt me altijd bereiken via de contactgegevens of whatsapp.

 

Geen reacties

Nieuw! Het 12 weken programma

Ben jij benieuwd naar Raja yoga en zou je graag wat meer zelfkennis en inzicht verkrijgen?

Doe dan nu mee met het 12 weken programma, zo leer je in korte tijd te ontdekken wat je werkelijk wilt en krijg je meer zelfinzicht.

  • Dit doen we via uitleg van het 8-voudige pad van Patanjali, de oervader van de klassieke yoga filosofie, Raja yoga.
  • Chakra leer
  • Asana’s
  • Pranayama
  • Mudra’s
  • Meditatie

Voor dit complete programma betaal je 150,-

We starten op 2 Oktober, 12 maandagavonden, tot en met 18 December.

De lessen zijn op de maandagavond van 19.30 -21.00 uur

Locatie : Gymzaal van Basisschool de Hofstee te Julianadorp

Voor info of opgave : whatsapp 0630882144

Geen reacties
× Een app is sneller!